De ce să cumpăr un Filtru de Apă Nikken?

Așa am început și eu. Fix cu această întrebare !
Aveam o provocare în urma unui diagnostic bulversant și era nevoie să schimb multe obiceiuri în viața mea. Să încep să beau serios o apă curată, nu numai fără contaminanți, dar pe cât posibil, să-mi fie de ajutor pentru regenerare. Era unul din primele obiceiuri pe care am fost nevoită să le schimb.
Am trecut în revistă variantele de aparate de filtrare pe care le-am găsit pe piață. Zilele treceau și nu mă puteam decide. Toate mi se păreau scumpe.
Un prieten înțelept mi-a zis atunci: Înainte să zici că sunt scumpe –
– „Cel mai bine este să faci un calcul – Cât te costă, acum, apa pe care o cumperi de la magazin ?” și,” în plus – o mai și cari până acasă !”
Am făcut rapid un calcul și mi-am dat seama – Câtă dreptate avea !

A trecut ceva timp de atunci și, în continuare, un calcul rapid arată că decât să cumperi apă, o mai bună alegere este să folosești un filtru de apă în casă.
În general, pentru două persoane, zilnic, ar fi necesari în jur de 5 litri de apă, numai pentru băut; 10 litri dacă punem la socoteală și apa pentru gătit și spălat legume/fructe.
Știind că, două bidoane de apă plată de 5 litri, costă 10 lei/zi, asta înseamnă 300 lei pe lună, adică aproximativ 3.650 lei/an. Un filtru de apă ce are un cost total până în această valoare se amortizează într-un singur an. Filtrul de Apă Nikken PiMag WaterFall, de exemplu, este mult sub nivelul acestei limite.
Și nu e numai asta !
Dincolo de avantajul prețului am primit și avantajul calității. Știu exact ce apă beau atât eu cât și cei dragi din familie.

Tot atunci am mai aflat un lucru extrem de important – Apa stocată perioade lungi de timp în recipiente de plastic devine toxică.
De ce ?
Pentru că plasticul folosit la fabricarea sticlelor de apă, și nu numai, conține bisfenolul A (BPA). La temperaturi foarte înalte sau foarte scăzute se transferă BPA din sticlă în conținut, deci și în apă. Fără să ne dăm seama înghițim invizibila toxină. Fără să aibă gust sau miros, totul se întâmplă rapid fără nici un indiciu că ne facem rău, singuri.
Anii trec și bisfenolul se acumulează în sânge.  Este un risc pentru  sistemul endocrin, crește riscul de apariție al cancerului la sân, stimulează celulele canceroase ale prostatei și crește riscul de infarct. Și nu numai atât  – BPA poate fi vinovatul chiar și pentru greutatea prea mică a noilor născuți. Degradarea structurii creierului sau apariția obezității sunt și ele riscuri cauzate de BPA.
Mi-a revenit în memorie imaginea pe care o văzusem în parcările marilor supermarketuri – sticle de plastic pline cu apă, stivuite pe paleți, afară, indiferent de temperatura exterioară, +40grd sau -15 grd. Adică exact ceea ce ajută să se transfere cu ușurință BPA în apă ! Și apoi, eu mergeam în magazin să cumpăr apa ….
Mi-am promis că nu voi mai cumpăra niciodată apă în sticle de plastic.
Tocmai de aceea, încurajez pe oricine să folosească recipiente din alte materiale, cum ar fi de exemplu – sticla și să filtreze apa prin filtre speciale.
Eu am ales Filtrul de Apă Nikken PiMag WaterFall – cu filtrare gravitațională.
Și acum sunt convinsă că a fost cea mai bună alegere ! La orice ora am acasă apă bună de băut sau de gătit, fără să mai fiu nevoită să car bidoanele de apă de la magazin.
Alte Variante pentru filtrarea apei, puteți găsi AICI (filtre pentru apă de puț sau de fântână) sau AICI (filtre pentru îmbunătățirea calității apei din rețeaua publică).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.